Login
Main menu

Ordensgrader

InsignierTill de olika ordensgraderna hör specifika insignier. Bandets gröna färgton överensstämmer med den gröna färgen på Ordenskorset. Frågor beträffande Ordens insignier och dekorationer besvaras på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Foto Charles M Darrell.

 

Lazarusordens enhetssymbol –
ordensringen för svenska storprioratet

Ringen har som symbol funnits i eviga tider och har betytt mycket för människan i olika sammanhang. Den innebär än idag ett bevis på kärlek, kunskap eller makt.

För oss Lazarusbröder och -systrar har ordensringen en särskild betydelse, då den bekräftar att vi är Knight eller Dame och har avslutat den normala gradgången. Vi kan nu visa för alla, även utanför vår syskonkrets, att vi är medlemmar av vår Orden.

Ordensringen får bäras av medlemmar som har uppnått graderna Knight eller Dame. 

OrdensringenOrdensringens symboler
Ordensringen har tre ordenskors som symboliserar Ordens åtta dygder. De symboliserar också Vänskap, Kärlek, Sanning och vill binda oss samman till ett, av hela världen omfattande, brödra- och systraförbund. Ringen vill ge oss Caritas som vid sidan av Fides (Tro) och Spes (Hopp), är en av de teologiska dygderna (jfr 1 Kor 13:13). Caritas betecknar människokärlek och barmhärtighet, framförallt den oegennyttiga kärleken till vår nästa, uttryckligt i handling. Det är Guds kärlek till människorna, som de kan ta emot och kanalisera vidare.

Ringen har en bro emellan de tre ordenskorsen med bokstäverna A E A, vilket symboliserar Ordens valspråk, Atavis Et Armis (Med förfäder och vapen).

Ringen bärs av Knight eller Dame på höger långfinger.