Login
Main menu

Øresundsmedalj (OBS endast ett fåtal kvar)

Det svenska Storprioratet av den Militära Hospitalsorden av Sankt Lazarus av Jerusalem har beslutat att utdela Øresundsmedaljen i guld och silver. Øresundsmedaljen instiftades den 11:e maj 2011 för att uppmärksamma det svenska Storprioratets första Øresundsinvestitur i Danmark den 8:e oktober 2011 samt även gärningar till gagn för Ordens syften.

Medlemmar av Sankt Lazarusorden och Ordens vänner äger rätt att ansöka om Øresundsmedaljen.

”Medaljen utgörs av en rund medalj i guld och silver motsvarande 8:e storleken. Åtsidan (framsida) visar en kartbild över Øresund med Skåne och Nordsjælland i relief samt sundets vatten som vågor. Sankt Lazarusordens kors i relief över Nordsjælland direkt norr om København. Frånsidan (baksidan): visar Sankt Lazarusordens kors i relief. Text runt medaljen “ ORDER OF SAINT LAZARUS OF JERUSALEM – ØRESUND – ” i relief. Bandet av Lazarusgrönt vattrat siden flankerat på den vänstra kanten av två lika breda ränder i blått och gult för att representera svenska flaggans färger och på den högra kanten av två lika breda ränder i vitt och rött för att representera danska flaggans färger, 35 mm brett (proportioner 5-5-15-5-5).”

Gör en donation

Øresundsmedaljen är präglad i en begränsad upplaga och kan tilldelas från den 1 september 2011 efter det att Er ansökan är godkänd och en donation registrerats på Storprioratets konto, Silver 850 SEK och Guld 1850 SEK. För ansökan kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.